Σάββατο, Απριλίου 28

Η ΝΟΣΟΣ ΘΥΛΑΚΙΤΙΔΑ

 Τι είναι η νόσος
Η θυλακίτιδα συμβαίνει όταν τα τριχοθυλάκια πάθουν βακτηριακή μόλυνση, προσοχή λοιπόν ακόμα και όταν οι τρίχες μας γυρνάνε και μένουν μέσα στο δέρμα μας . Σοβαρές λοιμώξεις μπορούν να προκαλέσουν μόνιμη απώλεια μαλλιών και ουλές, ακόμη και μια ήπια θυλακίτιδα μπορεί να είναι δυσάρεστη και άσχημη


Πού οφείλεται η νόσος – Αίτια - Παράγοντες που την πυροδοτούν

Το συχνότερο αίτιο της θυλακίτιδας είναι ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος.

Άτομα που έχουν  κοινή ακμή και λαμβάνουν αντιβιοτικά, μπορεί να εμφανίσουν θυλακίτιδα. Σπάνια μικροβιακή θυλακίτιδα προκαλεί η ψευδομονάδα (ανοσοκατεσταλμένα άτομα.)

Οι μύκητες μπορεί να προκαλέσουν δερματοφυτική θυλακίτιδα είτε στο τριχωτό της κεφαλής είτε στα γένια, είτε να σχηματιστεί το κοκκίωμα του Majocchi που συνυπάρχει με δερματοφυτία (βγαίνουν τρίχες μέσα από το σπίλωμα που δημιουργείται) των μηρογεννητικών πτυχών

Άλλα αίτια είναι οι ιοί όπως ο ιός του απλού έρπητα, η σύφιλη και σπανιότερα τα παράσιτα.

Άλλοι παράγοντες που μπορούν να δημιουργήσουν την θυλακίτιδα είναι οι : 
  •  Η κακή υγιεινή του σώματος
  •  Το ξύρισμα και οι τραυματισμοί των περιοχών με έντονη τριχοφυϊα, (τα γένια,οι μασχάλες και οι μηροί).
  •  Η αποτρίχωση όταν δεν γίνεται σωστή απολύμανση της περιοχής
  •  Τα στενά ενδύματα, οι νάρθηκες, κ.λ.π.
  •  Τα τροπικά κλίματα και η έντονη υγρασία
  •  Η συχνή χρήση τοπικών κορτιζονούχων σκευασμάτων.
  •  Η συστηματική χορήγηση αντιβιοτικών
  •  Ο σακχαρώδης διαβήτης.

6 σχόλια:

  1. Μία άλλη αιτία που μου έχει πει η αισθητικός μου είναι να μην χρησιμοποιούμε την ίδια μέθοδο αποτρίχωσης! Εμφανίζεται συχνά αν υπάρχει εναλλαγή μεθόδων όπως ξυράφι, κερί και αποτριχωτική μηχανή!
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Ms.Lollipop! Έχεις απόλυτο δίκιο και καλό είναι πάντα όταν κάνουμε αποτρίχωση να ζητάμε να γίνεται απολύμανση της περιοχής που θα κάνουμε την εφαρμογή. Να πω και άλλη μια συμβουλή.. όταν αποτριχώνουμε κάποιο μέρος του σωματός μας να μην βάζουμε απευθείας μετά διάφορα σπρέϋ ή λοσιόν όπως τις μασχάλες γιατί είναι ανοιχτοί οι πόροι και δημιουργούμε ερεθισμό, αφήστε που είναι και με καρκινογόνες ουσίες ορισμένα. Το καλύτερο είναι λαδάκι baby oil.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου συναιβει οταν αρχισα να χρησιμοποιω την αποτριχωτικη μηχανη.

    From Paris with love!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου Χριστίνα!!! δυστυχώς οι αποτριχωτικές μηχανές δημιουργούνε θυλακίτιδα και δεν μπορείς να κάνεις και σωστή απολύμανση στη αποτριχωτική. Εγώ αυτό που χρησιμοποιώ σε όλο το σώμα μου είναι το κερί και δεν μου έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα αρκεί κάποιος να δέχεται ένα ελαφρύ τράβηγμα που δημιουργεί η αποτρίχωση με το κερί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπαρχει περιπτωση να εμφανισεις θυλακιτιδα στο προσωπο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Μαρία!!! Η νόσος εμφανίζεται και στο πρόσωπο με ποιο συνήθη εμφάνιση στη περιοχή στο μουστάκι, όταν κάνουμε αποτρίχωση!!!

      Διαγραφή

Ευχαριστώ για το σχόλιo σας!