Παρασκευή, Φεβρουαρίου 10

ΚΙΤΡΙΝΙΣΜΑ ΝΥΧΙΩΝ

ΛΕΚΕΔΕΣ ΣΤΑ ΔΑΧΤΥΛΑ

Τα νύχια σας δεν είναι μόνο ένα βαρόμετρο για τη γενική κατάσταση της υγείας σας, αλλά επίσης αντικατοπτρίζει τις συνήθειές σας και τον τρόπο που φροντίζετε τα νύχια σας σε καθημερινή βάση. Ένα κίτρινο νύχι μερικές φορές μπορεί να προκαλείται από μια υποκείμενη παθολογική κατάσταση, το κάπνισμα, η τακτική χρήση βάψιμο (βερνίκι) των νυχιών και ορισμένα φάρμακα (συμπεριλαμβανομένων της: τετρακυκλίνης) μπορεί επίσης να προκαλέσει αποχρωματισμό των νυχιών.Μερικές φορές το κίτρινο χρώμα μπορεί να αντανακλά μια εσωτερική διαταραχή της υγείας ή μπορεί να είναι ένα προϊόν των συνηθειών σας ή τον τρόπο που φροντίζετε τα χέρια σας σε κάθε περίπτωση πρέπει να επισκεφτείτε έναν ειδικό και ίσως να χρειαστεί να κάνετε και κάποιες εξετάσεις.

Μια υποκείμενη ένδειξη  σε  ιατρικό πρόβλημα
  • Τα νύχια που είναι κίτρινα μπορεί να αποτελεί ένδειξη μιας ιατρικής διαταραχής σε ορισμένες περιπτώσεις αυτές περιλαμβάνουν: ηπατική νόσο, πνευμονική νόσο, διαβήτη, νεφρική νόσο, και διατροφικές ελλείψεις, κυρίως σίδηρο και ψευδάργυρο. Απλές εξετάσεις αίματος μπορεί να αποκλείσουν  γενικά τις περισσότερες αιτίες της  για ένα κίτρινο νύχι.
Μύκητας των νυχιών
  • Ένα από τα πρώτα σημάδια όταν παθαίνουμε ονυχομυκητίαση είναι τα νύχια μας να αποκτούνε κίτρινο ή καφέ αποχρωματισμό . Ο μύκητας δρα και αναπτύσεται  κάτω από τα νύχια μπορεί να παράγει μια ποικιλία από χρωστικές ουσίες που μπορεί να χρωματίσει το νύχι  κίτρινο . Μπορεί να δείτε και περισσότερα συμπτώματα εάν η αιτία του κιτρίνισμα των νυχιών σας είναι μύκητας θα  περιλαμβάνει απολέπιση των νυχιών καθώς και μια δυσάρεστη οσμή, διότι ο μύκητας διασπά τα συστατικά των νυχιών. Επομένως εάν τα νύχια σας είναι κίτρινα και εμφανίζει και άλλα συμπτώματα πιθανώς οφείλεται σε μυκητιασική λοίμωξη,  θα πρέπει να επισκεφτείτε το γιατρό σας για να πάρετε κάποια αντιμυκητιακά φάρμακα.
Κάπνισμα;
  • Το κάπνισμα μπορεί να προκαλέσει κίτρινο χρωματισμό στα νύχια. Αν είστε καπνίστρια και έχετε αποκλείσει τις άλλες ιατρικές παθήσεις και τη δυνατότητα μυκητιασικής λοίμωξη, πολύ πιθανό το κιτρίνισμα να προέρχεται από τη  συνήθεια του καπνίσματος . Η ιδανική λύση τόσο για τα νύχια σας και τη γενική κατάσταση της υγεία σας θα είναι να σταματήσετε το κάπνισμα.
Έτσι, τα κίτρινα νύχια δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο  αλλά δεν είναι και στη μόδα.
Τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από  τις  κίτρινες κηλίδες στα νύχια σας που προκαλούνται από το βάψιμο των νυχιών.   

  • Εάν χρησιμοποιούμε μανό σε σκούρο χρώμα και η συνεχής βαφή χωρίς βάση, είναι πολύ πιθανό να αφήσει λεκέδες κίτρινου χρώματος στα νύχια. Για να αποφύγεις αυτή την κατάσταση, θα πρέπει κάθε φορά που βάφεις τα νύχια σου να τα περνάς στην αρχή  με  βάση . Με αυτό τον τρόπο, προστατεύεις την επιφάνεια των νυχιών και προλαβαίνεις τους λεκέδες.
Τι μπορούμε να κάνουμε σαν θεραπεία?
  • Λεμόνι και αλάτι  για το κιτρίνισμα των νυχιών και του περιβάλλοντα χώρου επιδερμίδας   γύρω από αυτά
Υλικά:
1φλυτζάνι ζεστό νερό
Χυμό μισού λεμονιού και αλάτι
Ανάμιξε το χυμό μισού λεμονιού μέσα στο νερό και βύθισε τα δάχτυλά σου για 5' , με το μισό λεμόνι που περίσσεψε βάλε λίγο αλάτι πάνω και τρίψε τα δάχτυλά σου με γρήγορες κινήσεις.

2 σχόλια:

  1. Πολύ χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες σου για την ονυχομυκητίαση και τα είδη της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια, επίσης χρήσιμες πληροφορίες που βρήκα για φυσική θεραπεία με διάφορες ομοιοπαθητικές μεθόδους στο Ηow to treat toenail fungus και πολλές ακόμα χρήσιμες συμβουλές για τα συμπτώματα που έχουν οι μύκητες στα νύχια και άλλες φυσικές μεθόδους θεραπείας, ξύδι, tea tree oil, vics vaporub κλπ στο blog Nail Fungus Cure

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα ermis! Σ΄ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.. όσο αφορά τις μεθόδους και συμβουλές που βρήκες είναι πολύ σωστές και τις βρήκα ενδιαφέρουσες και μπορεί όποιος θέλει να τις επισκεφτεί. Βέβαια πάντα σαν γνώμονα πριν ξεκινήσουμε να κάνουμε οτιδήποτε πρέπει να επισκεφτόμαστε τον αρμόδιο γιατρό και να πέρνουμε την συμβουλή του για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε, γιατί το κάθε πρόβλημα χρειάζεται ξεχωριστή εκτίμηση και πολλές φορές διαφορετική αντιμετώπιση ακόμα και εάν είναι τις ίδιας παθήσεως. Φιλικά Έλενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ για το σχόλιo σας!