Τετάρτη, Φεβρουαρίου 22

MAKE UP

ΦΟΝ ΝΤΕ ΤΕΝ (ΜΑΚΕ  UP = ΚΑΛΥΨΗ )

Τι είναι?
Είναι κρεμώδη προϊόντα για την περιοχή του προσώπου, κυκλοφορούν σε διάφορες αποχρώσεις του δέρματος από όλες τις εταιρείες καλλυντικών και αποσκοπούν στην κάλυψη των μικροσκοπικών ελαττωμάτων .
    Πως χρησιμοποιείτε?
    Το κατάλληλο για το δικό σας τύπο δέρματος φον ντε τεν θα χαρίσει στην επιδερμίδα σας απαλότητα , τέλεια όψη και μια λαμπερή εμφάνιση καλύπτοντας τις ατέλειες και δημιουργώντας  μία καλή βάση για το μακιγιάζ.Η σωστή φόρμουλα και το σωστό τελείωμα είναι το ίδιο σημαντικά όσο και οι σωστές αποχρώσεις. Πρέπει, λοιπόν, κατ’ αρχήν να αποφασίσουμε αν θέλουμε το τελικό αποτέλεσμα να είναι δροσερό, ματ ή ημι-ματ. Έπειτα, θα επιλέξουμε μια ενυδατική φόρμουλα, αν η επιδερμίδα μας είναι ξηρή, ή μια μη λιπαρή  εάν η επιδερμίδα μας γυαλίζει.


    Πώς το εφαρμόζουμε?
    Χρησιμοποιούμε ένα παχύ πινέλο για πιο φυσικό τελείωμα ή ένα ειδικό σφουγγαράκι για πιο δραστική επικάλυψη. Σε λιπαρές επιδερμίδες το απλώνουμε με στεγνό σφουγγαράκι, ενώ σε ξηρές με νωπό και το ταμπονάρουμε με τα δάχτυλα.
      Που το βρίσκουμε?
      Στα καταστήματα με είδη καλλυντικών  θα βρούμε πολλά είδη από επώνυμες εταιρείες. Προτιμούμε αυτά που έχουν και αντηλιακά φίλτρα προστασίας, για να προστατεύουμε την επιδερμίδα μας από την ηλιακή ακτινοβολία, όλο το χρόνο. Επιλέγουμε φον ντε τεν που περιέχουν συστατικά τα οποία εξασφαλίζουν ελαστικότητα στο δέρμα και επιτρέπουν την ελευθερία των κινήσεων του προσώπου σαν να μη φορούσατε καθόλου μέικ απ.





      Τι χρώμα να επιλέξω?
      • Για ξανθά μαλλιά επιλέγουμε φον ντε τεν που ροδίζει.
      • Για μαύρα μαλλιά προτιμούμε τις μπεζ και βερικοκί αποχρώσεις.
      • Για καστανά μαλλιά και μάτια διαλέγουμε μπεζ ή μπρονζέ αποχρώσεις.

      Σε ποιες μορφές κυκλοφορεί?

      STICK
      Είναι πιο «βαρύ» και καλύπτει καλύτερα . Συνιστάται για βραδινές εξόδους . Το μεγάλο προτέρημα του είναι πως χωράει παντού και απλώνεται γρήγορα και εύκολα
        OIL FREE
        Είναι ματ και στεγνώνει γρήγορα . Είναι ιδανικό για μεικτές ή λιπαρές επιδερμίδες, αλλά και για το καλοκαίρι.


          PANCAKE
          Είναι ένας τύπος φον ντε τεν για επικάλυψη τύπου «μάσκας» . Καλύπτει σοβαρά προβλήματα , όπως εγκαύματα , ουλές κ.ά. Χρησιμοποιείτε στο θέατρο και την τηλεόραση.
            ΥΓΡΟ
             Είναι  πιο light μορφή από τις άλλες . Δίνει λάμψη στο ξηρό δέρμα και φοριέται από το πρωί . Η υφή του είναι μεταξύ γαλακτώματος και κρέμας.

            Δεν υπάρχουν σχόλια:

            Δημοσίευση σχολίου

            Ευχαριστώ για το σχόλιo σας!