Τετάρτη, Μαΐου 2

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ – ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ


Γεια σας κορίτσια! Αυτό το θέμα πιστεύω μας απασχολεί όλες γιατί έχει να κάνει με την υγιεινή  που αφορά την μετάδοση μικροοργανισμών,  μικροβίων και ιών  από διάφορες εφαρμογές που δεχόμαστε, αισθητικής  κ.α.  Μοναδική λύση για την αποφυγή μόλυνσης επισκεπτών, προσωπικού και εξειδικευμένου προσωπικού που κάνει εφαρμογή αισθητικής  αποτελεί η αποστείρωση  εργαλείων, η απολύμανση επιφανειών και η διάθεση υλικών και εργαλείων (όπου είναι δυνατόν) μιας  χρήσεως.  Ας τα δούμε αναλυτικά:

ΜΙΚΡΟΒΙΑ
Είναι μικροσκοπικοί οργανισμοί που έχουν τη δυνατότητα κάτω από ορισμένες συνθήκες να προκαλέσουν στον άνθρωπο αρρώστιες, που στη σύγχρονη εποχή ελάχιστα απειλούν πια τη ζωή των ασθενών.

ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ
Είναι μια σειρά από αντιμικροβιακούς   χειρισμούς πάνω σε ένα αντικείμενο ή πάνω στο σημείο του δέρματος που θα γίνει η εφαρμογή (αποτρίχωση-νύχια-tatoo- piercing κ.α.),  ώστε να παρεμποδιστεί η μετάδοση μικροοργανισμών και έτσι, το αντικείμενο να μην μολύνει.

ΣΤΕΙΡΟ
Είναι το αντικείμενο που αφού έχει υποστεί τη διαδικασία της αποστείρωσης, στη συνέχεια έχει συσκευασθεί έτσι, ώστε να μην επιμολυνθεί. Γιαυτό καλό είναι να προμηθευόμαστε σακούλες ή ειδικά τάπερ  όπου θα αποθηκεύονται τα εργαλεία μετά την αποστείρωση.

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ
Είναι η πλήρης απομάκρυνση ή καταστροφή όλων των μικροοργανισμών, των σπόρων των βακτηριδίων και των ιών από ένα υλικό.
Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στη καλαισθησία και στις εφαρμογές αισθητικής έτσι ώστε να φανεί το καλύτερό του αλλά και αισθάνεται όμορφα. Οι ειδικευμένοι στον τομέα αισθητικής έχουν την υποχρέωση όχι μόνο να τού κάνουν σωστή εφαρμογή, αλλά και να τον προστατέψουν από κάθε πιθανή επιμόλυνση.

ΠΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ
ΜΕ ΚΛΙΒΑΝΟΥΣ μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι επιτυγχάνεται αποστείρωση.
Η Αποστείρωση με ατμό είναι η πιο αποτελεσματική και
η πλέον οικονομική μέθοδος κλιβανισμού, φιλική και
συμβατή με υλικά και περιβάλλον
Βασικοί παράγοντες: Θερμοκρασία, Πίεση, Χρόνος, Ποιότητα Ατμού

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πάρα πολλοί κλίβανοι οι οποίο κάνουν την ίδια αποτελεσματική δουλειά. 

7 σχόλια:

  1. Μακάρι να πρόσεχαν όλοι οι επαγγελματίες, αλλά αμφιβάλλω.
    Πολύ ενημερωτικό το άρθρο σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Demi! να σου πω την αλήθεια ήθελα να αποφύγω αυτή την ανάρτηση γιατί όπως αντιλαμβανόμαστε μάλλον συμβαίνει το αντίθετο, αλλά εάν θέλουμε να είμαστε όπως είπες εσύ αυτή την πολύ σωστή λέξη ''επαγγελματίες'' πρέπει να το δείχνεις και να το εννοείς. Έτσι θα υπάρχει εμπιστοσύνη προς το προσωπό μας και ο κόσμος δεν θα έχει αμφιβολίες, φόβους και θα μας προσεγγίζει πολύ πιο εύκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ενδιαφερον αρθρο! Μακαρι να ηταν ολοι επαγγελματίες σε ο,τι και αν κανουν. Θα χαρω πολυ να περασεις απο το blog μου για ενα καφεδακι. Η τελευταια αναρτηση μου ειναι για τα INGLOT cosmetics, τα οποια επιτελους ανοίγουν στην Αθηνα!!!

    http://www.beauty-is-within.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ ενδιαφερον!http://kristallia-siriopoulou.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. I like glamorous women!!Thanks for the follow my dear!!Οσον αφορα την αναρτηση ο επαγγελματιας φαινεται απο μακρια..Πιστευω επισης πως το να εισαι professional στην δουλεια σου ειναι αυτονοητο...Keep on my dear..!See you around!xx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση! μακάρι Έλενα,να ήταν όλοι σωστοί επαγγελματίες,να τηρούσαν τους κανόνες υγιεινής.....και να μην ανησυχούσαμε....
    Να περνάς όμορφα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Χρυσούλα!!! και χάρηκα που σε βρήκα η πραγματικότητα είναι ότι πρέπει να αλλάξει κάποια στιγμή η νοοτροπία και να γίνουμε επαγγελματίες να μην πω ιδίως αυτοί που έχουνε επιχειρήσεις βέβαια το ποσοστό είναι μικρό και οι περισσότεροι τηρούνε τις αρχές υγιεινής. Εγώ θα σου πω το πιο απλό μυκητίαση να κολλήσεις θα κάνεις θεραπεία για έξι μήνες και δεν είναι σίγουρο εάν θα φύγει τελείως και όλα αυτά ΓΙΑΤΙ; Επειδή έκανες μια εφαρμογή αισθητικής. Εγώ θα τα λέω και μακάρι να αλλάξει κάτι και πιστεύω με αυτό πρέπει να ξεκινάει ένας επαγγελματίας το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρει είναι οι κανόνες για απολύμανση και αποστείρωση.

      Διαγραφή

Ευχαριστώ για το σχόλιo σας!