Παρασκευή, Μαρτίου 30

ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ


ΠΟΙΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ  95%  H  75% 
Η αιθανόλη ή αιθυλική αλκοόλη ή οινόπνευμα ή υδροξυαιθάνιο ή μεθυλοκαρβινόλη είναι (στις συνηθισμένες συνθήκες, T = 25°C, P = 1 atm) ένα πτητικό, εύφλεκτο και άχρωμο υγρό.
Οι 95 βαθμοί που αναγράφονται στις συσκευασίες οινοπνεύματος που κυκλοφορούν στο εμπόριο δηλώνουν την εκατοστιαία αναλογία συστατικών σε μείγμα αποτελούμενο κατά 5% από καθαρό νερό και κατά 95% από αιθυλική αλκοόλη ή αιθανόλη .
Το αλκοόλ που προορίζεται για την παρασκευή οινοπνευματωδών ποτών παράγεται με απόσταξη προϊόντων που έχουν προέλθει από τη ζύμωση αμυλούχων υλών όπως τα σιτηρά και η πατάτα.
Το προϊόν απόσταξης περιέχει πάντοτε ένα ποσοστό νερού, το οποίο δε διαχωρίζεται από το οινόπνευμα γιατί το μείγμα, που ονομάζεται αζεοτροπικό, συμπεριφέρεται σαν να αποτελείται από μια αδιάσπαστη ένωση.
Όταν παρασκευάζεται κάτι  απαιτείται η χρήση καθαρού οινοπνεύματος, έτσι χρησιμοποιούμε αιθανόλη 100 βαθμών ή απόλυτη αιθανόλη, η οποία παρασκευάζεται με άλλες τεχνικές.
Η αιθυλική αλκοόλη χρησιμοποιείται στην ποτοποιία και στην ιατρική (νοσοκομεία, φαρμακεία).
Το οινόπνευμα πράγματι βοηθά και στην αντιμετώπιση της δυσοσμίας και γι΄ αυτό περιέχεται στα αποσμητικά και αντιιδρωτικά προϊόντα. Εφόσον μάλιστα το χρησιμοποιείτε καιρό στις μασχάλες χωρίς να έχετε κάποια αντίδραση, δεν υπάρχει κίνδυνος. Η χρήση του όμως στο πρόσωπο δεν ενδείκνυται.
TIPS ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ
Το οινόπνευμα χρησιμοποιείται ευρέως και για την απολύμανση  ως αντισηπτικό στην αποτρίχωση ένα μεγάλο μυστικό είναι ότι  πρέπει να χρησιμοποιούμε το οινόπνευμα με τους 75%  σε χρώμα ροζ ή διαφανές και όχι με τους 95%  όσο και να σας φαίνεται περίεργο αυτό με τους 95%  δεν εξουδετερώνει τα μικρόβια διότι  μόλις έρθει σε επαφή με το δέρμα  προκαλεί τεχνητή ξηρότητα, ανεβάζει την θερμοκρασία του σώματος και νιώθετε «τράβηγμα», πιθανώς κοκκινίλα και λέπτυνση της επιδερμίδας (ακόμα και σε λιπαρά δέρματα) έτσι  επιταχύνει ακόμα και  τη γήρανση του δέρματος. Σε αντίθεση το οινόπνευμα με το 75%   εξατμίζεται ποιο αργά, δεν αυξάνει την θερμοκρασία στο σώμα και δεν προκαλεί μεγάλη ξηρότητα και είναι το ποιο ιδανικό για να χρησιμοποιείτε, ιδίως για την αποτρίχωση σώματος και προσώπου  που η απολύμανση είναι το ποιο σημαντικό πράγμα που πρέπει πάντα να γίνεται.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2:25 π.μ.

    geia sou se briskw polu swsth kai enhmerwmenh mprabo sou egw tha sou apokalupsw pws epatha fulakitida epeidh den mou ekanan apolumansh sto proswpo prin thn apotrixwsh sto moustaki.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα φίλη μου! Πιθανώς αναφέρεσαι στην θυλακίτιδα. Λυπάμαι γι΄αυτό που έπαθες πιθανώς να οφείλεται στην απολύμανση, βέβαια υπάρχουνε και άλλοι παράγοντες που μπορούνε να δημιουργήσουνε θυλακίτιδα. Αυτές τις ημέρες θα ανεβάσω άρθρο που θα αναφέρει σχετικά με την θυλακίτιδα. Το κακό είναι ότι τώρα πολύ πιθανώς να μην μπορείς να κάνεις αποπτρίχωση με άλλον τρόπο εκτός από λέιζερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ευχαριστώ για το σχόλιo σας!